2014. május 23., péntek

Egészséges életmód projekt



A 20/2012. EMMI rendelet előírja, hogy minden nevelési–oktatási intézménynek teljes körű egészségfejlesztéssel kapcsolatos feladatait koordinált, nyomon követhető és mérhető módon kell megterveznie a helyi program részét képező egészségfejlesztési program keretében.
A rendelet megfogalmazza az egészségnevelési program fő feladatait, azt hogy ennek a tervnek öt évre kell készülnie és az éves feladatokat pedagógiai projekt formájában kell feldolgozni.
Teamünk úgy döntött, hogy a fő feladatok közül minden évben egyet kiemelt területként kezelünk és közös pedagógiai projektben valósítjuk meg. A projektzárókra minden évben más tagintézményben kerül majd sor.

Projektek:

2013/2014       Egészsége táplálkozás                                               Mezőszél
2014/2015       A mozgás öröme                                                         Belvárosi
2015/2016       Elsősegélynyújtás                                                      Jókai
2016/2017       Környezetvédelem                                                      Mátyás
2017/2018       Egészséges életmód egészséges környezetben         Közös

A 2013/2014-es tanévben az egészséges táplálkozásra kívántunk nagyobb hangsúlyt fektetni és a projekt zárására a Mezőszél Utcai Általános Iskolában kerül sor 2014. május 29-én 14 órai kezdettel.
A tagiskolák 10 fős delegációkkal vesznek részt a játékos programokon. Kiállítás keretében betekinthetünk az iskolák ez irányú éves tevékenységébe, majd Mamó könyvhája segítségével ismerkedünk a kenyérsütés rejtelmeivel a gabona őrlésétől a kisült cipók kóstolásáig.
Amíg sülnek a kenyérkék, „Ki nevet a végén” társasjátékot játszva mutathatják meg a répának, salátának és egyéb zöldségnek beöltözött csapatok, hogy mi mindent tudnak az egészséges táplálkozásról. Közben káposztafejek várják a kreatív gyerekeket, hogy emberi fejjé varázsolják őket. Valószínűleg az elkészített gyümölcssalátáknak sem kell sokáig a tálakban várakozniuk. A program zárásaként slide show-val mutatjuk be a csoportok munkáját. Reméljük, hogy mindenki jól érzi majd magát, és emlékezetes délutánt töltünk együtt a Mezőszélben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése