2014. május 8., csütörtök

VKI könyvtárhasználatra épülő irodalmi verseny



A Városközponti Általános Iskola könyvtárosaiból alakult munkaközösség munkatervében az idei évre tűzte ki célul egy könyvtárhasználatra épülő irodalmi verseny bevezetését.
A verseny célja:

Lehetőséget biztosítani az iskolai könyvtárak széles spektrumú használatára.

A 2014/15-ös tanév tantárgyfelosztásában magasabb óraszámban megjelenő könyvtárhasználati ismeretek órákon megtanult tudás gyakorlása. 
Kritikai gondolkodásra nevelés, a könyvtári információk problémaorientált felhasználása.

A verseny eszközrendszerében egyaránt szerepelnek a hagyományos, nyomtatott valamint a digitális, elektronikus információhordozók és feladatok. Ezáltal is igyekeztünk megerősíteni a könyvtár modern arculatáról, szerepéről tanultakat.

A verseny két fordulóból áll. Az első, iskolaszintű forduló során 13+1 találatos totó egyéni, elektronikus megoldása a feladat. A második fordulóra bejutó gyermekek csoportokat alkotva vesznek részt a következő megmérettetésen. Itt papíralapú 10 kérdéses feladatlapot oldanak meg helyben használva a rendelkezésre álló kézikönyvtári állományt. 

Az idei, hagyományteremtő verseny első fordulóján 123 diák vett részt, ebből 20 volt a hibátlanul kitöltött feladatlapot leadók száma. (Figyelemre méltóan kevés, ez is megerősít bennünket abban, hogy a forráshasználat gyakoroltatására nagy szükség van.)

A második forduló a VKI Belvárosi Általános Iskolában került megrendezésre, ahol is a tagiskolákat két-két csapat képviselte, ezekben összesen 36 gyermek vett részt a versenyen.

Az ünnepélyes díjátadásnak ismét a Belvárosi iskola adott otthont, ahol Kapusiné Szigethi Emese főigazgató-helyettes köszöntötte a jelenlévőket. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által támogatott jutalomkönyveket Cselikné Juhász Ildikó főigazgató asszony adta át.

A verseny végeredményeként:

Arany minősítést vehetett át a VKI Jókai Mór Általános Iskola 7. osztályos csapata (Kozma Zsófia, Siklér Dorina, Lipcsik Dávid, Orsós Laura, Lantos Eszter).

Ezüst minősítést tudtunk adni a többi tagiskola egy-egy csapatának is.
VKI Belvárosi Általános Iskola 6. osztály
(Kocsis Boglárka, Jagicza Eszter, Bertók Flóra, Nagy Ádám)
VKI Mezőszél Utcai Általános Iskola 7. osztály
(Ocsovai Réka, Oslai Adrián, Molnár Dominik, Varga Bianka)
VKI Mátyás Király Utcai Általános Iskola 7. osztály
(Hantos Daniella, Molvay Anna, Csöndör Dalma, Orsós Richárd, Bogdán Angéla)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése